Saturday, December 31, 2011

COUNTDOWN kat DATARAN MERDEKA



 Malam neh kat "DATARAN MERDEKA"




 Ramai gak neh mai .


Team awop² die .




Gandingan MANTAP ?

 

Terase rugi xleh tengok live , padahal jmpe sokmo ustaz azhar kat ganu .
pagi² minum air sekedai tp dop leh duk semeja sebab rmai angt nak belanje die minum .
agok2 lau dekat leh g doh . tp nop wt gane sok keje . 




smpai c2 je la .


update cket . 
yang aku amik dengan hp aq sendiri dalam bilik aku . 
haha . 
xde keje .
nasib ade live .



Pengharapan !



Klik Gambar kalau nak tgk sape yang snap .

Aku terus melangkah dan aku semakin tersesat ,
Disaat kau menghakimi  perasaanku ,
Dan aku tak pernah mengalah tetapi  terus mendekatimu
Aku lakukannya keranamu ,

Just for you org puteh kate .
 
Walau perasaan ini selalu disakiti .
Bertahan dan tetap bertahan .
Walaupun terpaksa dalam kepayahan .
Dan berharap suatu saat nanti kau akan faham .
Cinta dan perasaan tak akan pernah mati .
Disaat aku menunggu dirimu dengan penuh penharapan .
Tapi keadaan semakin mengelap .
adakah aku mampu bertahan ?
Sehingga satu saat yang pasti tubuhmu mampu ku dakap ?
mampukah aku ?
tapi aku harus yakin bahawa cintamu aku dapat .

Sebab dah bosan je neh . 
Tibe² je mari nak merapu ikan kerapu .
hamik lnsung xtau motif .

Matlamat




Azam itu sendiri adalah matlamat hidup .
Orang yang xde azam ibarat orang yang xde matlamat hidup
Kita perlu berusaha untuk capai apa yang telah kita azamkan . 
pasti akan tercapai jua nanti .
tak cepat mesti lambat .


Ape yang penting jangan putus asa dalam apa jua perkara  yang kita inginkan .

Alhamdulillah semua azam 2011 dah tercapai walaupon ade satu la yang akan dapat awal taun depan .
taun depan pown wape jam je lagi . hahahaha .

Friday, December 30, 2011

D'kritik !

 
 
Kritikan itu sepatutnya m'bina ,
Bukanya m'hina  ,
Tak elok lukakan perasaan orang .

Dan orang yang d'kritik itu sepatutny amik itu sebagai nasihat untuk majukan diri d'masa hadapan .
tak payah bajek nak simpan lam at la jd dendam .
nanti makan dri sendiri je .

Sekian sahaja untuk hari ini ia murid² .
sehingga bertemu lagi d'lain hari .


Wednesday, December 28, 2011

SIGNATURE !






" SIGNATURE " adalah identiti sesorang . 
Baik buruk seseorang itu hanya dia yang mengetahui . 
Orang sekeliling hanya mampu menilai . 
Tapi penilaian sebenar akan dibuat di " PADANG MAHSYAR "

Bersedia kah kamu ? ? ? ?
Dan aku masih belum bersedia .
Dan kita perlu sediakan diri dari sekarang !
Sekarang !

Tuesday, December 27, 2011

Tiga kata perlu sentiasa ingat .




Tak tahu nak mula macam mane .
Saje je padahal gatal2 nak updte blog .
Dop Tau Ben'de a.k.a Aper Pon Tak Boleh .

Aku jumpe bende neh mase cari "TIGA" kat GooGle .
Pantun 3 kerat yang aku belajo semalam .

Hati ,
Mencintai ,
Mati .

Ok 
Tamatlah pelajaran hari neh .

Jumpa D'minggu hadapan pula .


Wednesday, December 21, 2011

Cinta Mereka Makin Pudar ? ?

Malam neh malam yang bosan .
Dengan overload kerje lagi .
Lagi ! Lagi ! Lagi ! aku tension .
Nasib xde awek . lau ade cmfrm kene tinggal .
Hidup dengan kerja je .

Untuk kurangkan tension main fb la kan .
2 je la yang boley buat .
Dan terkeluo kat homepage aku .
Sipolan dan Sipolan coment on wallpost .
Aku dengan tampa d'undang pown pergi la jenguk .
Aku bukan stalker OK !
Aku cume edit name je .
Ayat memang print screen cm 2 .
Budak² la katekan .
Adakah ini dikatakan cinta makin pudar ?
Budak2 tau k cinta ?
Pegi sekolah pown mak bg duit belanje .
Ada hati 2 .
Budak² ape la dieorg tau .
Lantak kau la budak² oiiii!!!! .

Tido lagi bagus kan .

Sweet NightMare OLL .
 
Assalamualaikum ~
 
 
 
 

Saturday, December 17, 2011

Kau mem"MUCUX"kan aku ?

Hari neh entri ringan² je  .
Sebab tak tau nak label sebagai ape  .
hahahahah .
gelak dulu sebelum tengok  gambo 2 .

Memang aku betul2 setuju dengan ayat budak neh .
Tapi tak perlu la nak mem"MUCUX"kan aku .
Aku agak tau la sikit² aku neh sweet kan .
Perasan betul kan . Giler ar r r r r r .


Pasangan hidup kene la pilih betul² .
Jangan main sebat je .
kan nanti kau yang merana .
Sape susah ? 
Kau jugak kan . 

"Tak salah memilih kerana pilihan ditangan anda , andalah yang akan menentu masa depan negara "

Majulah negara untuk masa depan anak² kita !


pstttt : mane² ayat yang xde kene mengene 2 abaikan je .
entri 2 dalam satu . 
pilihanraya nak dekat dah kan .




Thursday, December 15, 2011

Crack Password Wifi

 Salam Selamat Malam .
Belajarlah untuk kepentingan diri sendiri .
Jangan pernah kita malu untuk menyingsin lengan , mintak tunjuk ajar dari orang yang lebih tahu .
Malam neh aku belajar crack password WiFi umah mak sedara aku .
Saje je malas nak mintak password dari die .
Kalau mintak comfirm dapat nya .
Tapi tak mencabar la .
Kebetulan aku pegi jenguk blog org yang power² pasal internet .
Banyak ilmu dapat neh .
Instal sikit2 dulu dalam otak neh .
kan ter over load payah lak nanti .
mau jadi jammm otak aq .

Setelah baca manual die dan buat apa yang dia bagitahu dan ....


Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Dan........

...........
Akhirnya........

........... 


Aku berjaya dapat password 2 .
kalau nak jugak korang pegi je kat neh .

nak tahu lebih pegi sini .

Meresap K dalam hati weh !



Tiap gambar ade cerita tersendiri .
Walaupun gambar tu bukan gambar kita .


kata2 yang betul2 menberi kesan lepas sekian lama .

Ayat ats 2 dia .
Ayat bawah 2 aku .

Dan semua itu hanyalah sejarah .

Selamat tinggal kenangan !


And I Accept That !

Thursday, December 8, 2011

FUCK vs SHIT

 Betul ke tak kau sendiri yang nilai .
salah silap 2 adalah kebiasaan manusia biasa .
aku cume tulis je .
cket2 ade gak tiru . 
 . . . . . kah  .  kah  .  kah . . . . . 


Betul la kan kau kate "FUCK" [ Fokus Untuk Capai Kejayaan ]
Kalau kau kate "FUCK" untuk itu , kau perlu kate "SHIT" jugak .
"SHIT" [ Solat Hajat Itu Tawakal ] .



Kalau kau kata "FUCK" [ Fedup Untuk Cari Kekasih ] ,
Aku kate "SHIT" [ Single Hidup I Tenang ] .



Mungkin kau selalu "FUCK" depan perempuan ,
[Fasa Untuk Curah Kejantanan] .
Tapi kadang2 perempuan suke lelaki yang "SHIT AJE KAN"
[ Solat Harus , Itu Tiang Agama Jangan Engkau Kehilangan Akan Nya  ]


Sampai sini saje malam ni . 

Salam Selamat Malam .

Sunday, November 27, 2011

Salam Awal Muharam .



Gambar hiasan

Assalamu 'alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Alhamdulillah, 

syukur kita kepada Allah Subhanahu Wataala, kerana dengan limpah kurnia dan izinNya, dapat kita bersama-sama sekali lagi menyambut tahun baru Hijrah.
Bersempena dengan ketibaan tahun baru Hijrah 1433 saya mengambil kesempatan mengucapkan selamat menyambut tahun baru kepada semua sahabat , khususnya muslimin muslimat sekalian.
Awal Muharam yang menandakan awal tahun Hijrah mempunyai erti yang amat besar bagi umat Islam. 

Islam melarang sama sekali umatnya berpeluk tubuh dan hanya berdoa mengharapkan rezeki datang menggolek tanpa berusaha. Pernah pada satu ketika sekumpulan orang menemui Rasulullah s.a.w. seraya berkata: "Sesungguhnya Si Anu berpuasa sepanjang hari dan beribadat sepanjang malam, serta memperbanyakkan ingatan kepada Allah". Maka sabda Rasulullah s.a.w.: "Siapakah di antara kamu yang menanggung makan minumnya?" Jawab mereka: "Kita semua". Sabda Rasulullah s.a.w.: "Kamu semua adalah lebih baik daripadanya".

Oleh itu, bersempena dengan tibanya tahun baru Hijrah 1433 ini, sewajarnyalah kita mengubah sikap dan memperbaharui azam dengan semangat maju ke hadapan untuk menepati hikmat Hijrah Rasulullah s.a.w. Dan berusaha mendapatkan apa yang kita azamkan . 

Selamat manyambut tahun baru bagi kita umat islam sekalian . semoga kita terus maju dalam pelbagai perkara . Sempena tahun baru  .

"Azam tahun ni tayar 4 "

 “ buang yang keruh amik yang jernih . kuatkan iman perteguhkan peribadi “

Saturday, November 19, 2011

JeJaK KitA 5

Sambungan daripada :

JeJaK KitA
JeJaK KitA 2
JeJaK KitA 3
JeJaK KitA 4


Awak ingat tak yang minggu lepas .
lepas kita balik kerja saya bawak awak lepak tp pntai .
kat kedai " ABC Special aiskrem 2sudu " .
kalau awak tak ingat mmg saya dah boley panggil awak nenek dah .


Sebab dah magrib kita lepak je kedai 2 dulu ,
sebab mak awak kate x elok duk atas jalanraya mase magrib .
kita tengok cerita "TENTANG DHIA" kan ?
sambil makan jagung bakar and ABC Special tetak aiskrem 2sudu .
punye la kedekut tuan kedai 2 bagi aiskrem 2sudu je .


awak ingat tak dialog cite 2 yang :

" Azmi , awak mmg bukan jutawan ,
bukan itu yang saya mahu , pada dhiya ,
awak adalah org yg plg kaya dgn kasih syg yg awak berikan pada dhiya ,
dhiya adalah org yg paling kaya dan bahagia lebih dr permaisuri.
dhiya tahu setiap manusia yg diciptakan tidak sempurna. "

sweet kan ayat 2 .
tapi dalam cerita je r ade ayat cam 2 .
kat luar dari DRAMA jangan harap la nak ade macam 2 .
sebab awak pon xpernah cakap macam tu kat saya .

Bila ea awak nak cakap cam 2 kat saya ? ? ?
To Be Continue.......

Sunday, October 30, 2011

Sang Penyu Menangis Lagi !

Penyu menagis lagi ~
separoh akhir adk doh kne tang,
nie abg lop kne bahang,
sedih lalu wase ang,
dakpelah not wat gane doh kang,
memang adat permainang,
base die doh ade kaloh ade menang,
kalu sume nop menang,
sape hop nop ngaloh oh bang,
baru ingt nk melih ruse wt korbang,
tp dop dang igak starang,
dop pasal penyu reboh nyebang,
kte tebus blik taon depang,
taon nie mmg kne trima kenyataang,
dakpe r..gane2 pon sep kte jangan goyang,
taon depang kte juang r abih-abihsang,
xsoh ragu xsoh bimbang,
taon depang kte lawang,
kte tang,
biar nyembang awok lawang dalam gelanggang,
awop2 kne r tunjok kesungguhang,
biar tranung dapat ambik piala wt pulang,
mse tu tranung memang megang,
kecewa skali bkn kecewa opmo bang,
beri je awok die menang,
yang wat gol tu org tranung gop jang,
jgn rase bangge jgn rase hebat ngak yang,
kami dop herang starang,
kami tetap bangge sekarang,
semarak darul iman sepanjang zamang,
tranung memang akan tetap nelang!!!!

Wednesday, October 26, 2011

Tiket Final Piala Malaysia .



Esok..Lusa...Tulakkk..!!
Laakkk...!!
Koho lame koho dekakk...!!
Dupp dakk...dupp dakk...!!
Wase debo kejakk..!!
Wase bangge kejakk..!!
Tapi dakpe..kite kan sep ketakk..!!
Ketak2 gop...!dang kalohh guaner sumbakk...?!!
base die doh..!!name pun bola sepakk..!!
menang kalohh tu mmg adakk..!!
kot mane2pom...sabtu ni..stadium biar padakk...!!
50 riya mahal ke kakk..??
10 thun 50 riya...padang doh hoo kakk..!!
Kalo tengok harge..mmg sumbakk.!!
tp nok wak guane..kaki pahcerohh jetakk..!!
Nok dok nok..beli jela la walau hati dop wape sedakk..!!
bende jarang2 skali buleh dapakk..!!
bende ginim base die doh kakk..!!
baram laku..baram limited..baram terhakk..!!
kite dop pakse.kite pun x sekakk..!!
kite cume bagi semangak.!!
stakak sembang brapi..habuk pun takdakk..!
baek duk drumoh laa..makang karipak..!!
nok mari..marii..xboh marii..jangan cakakk..!!
hop mane mari dengan penuh semangakk..!!
harap perjalanan pergi dan balik selamakk..!!
dop kire jauh ke dekak..!
hop peting jangan tgal solat..!!
bereh..!!slamak2~

Sumber : TERENGGANU-FC

Tuesday, October 18, 2011

Monday Blues ? ?

Daku mulakan bicara dengan kepala hotak b'serabut .

Aku t'tengok bende neh .

 Tiap ari isnin mesti ade org tulis bende 2 .
Biasa lah kalau nak tau lebih lanjut aq M'GooGle je r .

Owhhhhhh Baru aku faham .

Best Answer - Chosen by Asker

What is the meaning of monday blues.........?

Let’s break the idiom into its main meaning components:

Monday + Blue:

Monday is the first day of the week for Christians;

Functionally, however, it has turned to be the first working day for many people of different religions if they are employees in non-Muslim coutries (unfortunately!)

Let us look at some connotations of Monday:



1. Monday morning feeling: the way people feel after the weekend (= Saturday and Sunday) when they do not want to go to work or school: I've got that Monday morning feeling.


2. Monday-morning quarterback: someone who says how an event or problem should have been dealt with by others after it has already been dealt with.


3. Don't you hate going back to school on Mondays?


4. The theopry was that by Monday their tempers would have cooled.


5. I mean, like when you were a kid, when you knew that Mondeay was coming, and the clock was ticking away!


6. ... on a mundane Monday, they are failing in their duty.

Bace lagi kat sini . aq tau cket malas nak bace lagi . hahahahaha .
 
 
 
 

Thursday, October 13, 2011

LuaHan Hati Rabiatul Ahmad !


Aku rase sedih bercampur malu bila baca neh .
hanya kerana seorang lelaki yang cacat akalnya , 
mencari perempuan hanya untuk nafsu . .
perempuan tu mengangap semua lekaki adalah sama .


luahan hati seorang wanita yang tabah hatinya .

Aku rase kesian pulak kat budak neh .
sape2 lagi nak luah ape yang terpendam dalam hati 2 boley la luah kat aku .
aku sedia membaca .
ngeeeee .


Ada sedikit tambahan . 
"Jangan dibungkus cinta yang lahir kerana maruah hanya kerana ingin membesarkan cinta yang lahir kerana nafsu "


Monday, September 26, 2011

Mereka Comel² KaN !

 Macam sesi Promot Coment pulak aku rasa .
sebab bosan kat ofis punye pasal aku buat bende x b'faedah neh .
macam bagi p'hargaan pada pengomen² sekalian pown ade kot , kot la . 

ok sesame gelak . supaya aku xrase bosan sorang2 kat ofis neh . kah2 .





dill
jawapan untuk anda : Autocad dengan sketcup .
aku buat autocad je .
sketcup org lain buat .
hahahaha .
cme lukis balik buat teknikal drawing .


missina
jawapan untuk anda : Betul kate anda 2 . nanti xde r org kate anda x lawo . hahahahahaha .


Hanie_Dew
jawapan untuk anda : Mmg rata2 org cakap cm 2 la . bagi yang sangat2 jelez .
mase nak printscreen je cm 2 . mase wt keje xde r nk wt cm 2 . hahaha .
awek belakang kira kerja perlu d'utamakan . lain la isteri . haha


nuruashia
jawapan untuk anda : awak xde pakwe ?
jadi awak pilih la nak cari hensem/tak hensem .
baru nanti org akan cakap awak lawo/tak lawo . hahahahah


~Nana ???~
jawapan untuk anda :awak rase awak lawa x nana ? hahahahah . tp awk lawo je sy tgk .


nub
jawapan untuk anda : btl la 2 bro .
aq pown jd b'semangat nk cri awek lau cm 2 .
sebab kite sesame x hensem . kah3 .


HanNis SaNia
jawapan untuk anda : 2 memain je la cik hannis oit . kah3


ila
jawapan untuk anda : awak rase awak xlawo k skrg ?
tp b'syukurlah bila cukup sifat .


Jue
jawapan untuk anda : kite tengok sendiri baru kite tau kan jue . hahaha .
pasal hape pipe pulak ko tgk . dwg archi's k MME ??

khairul
jawapan untuk anda : aku pown nak macam 2 bro . best 2 .


RinsyaRyc
jawapan untuk anda : kire anda dah boley start cari yg hensem skrg neh untk menyokong formula saya 2 . hahahah

El-Janna
jawapan untuk anda : lau dapat yg cam El-janna pown dh ok sangat2 dh 2 . sejuk mate .
lau ckup pakage pandai masak kenyag perut . hahaha


Hanie_Dew
jawapan untuk anda : hahahha . 2 sume dh selesai buat yang lain pulak skrg neh .


aNaYaNa
jawapan untuk anda : senpat kejap2 je 2 wt ilang stresss .
bkn selalu pon update .
jodoh dah d'tentukan lawo x lawo sume cukup sifat n allah ciptakan sempurna .
cume d'mata kita je yang b'beza .
perbezaan 2 hanya pada mata kita manusia sesama manusia .
sebanyak 2 saje la . 
sambung tido pulak . 
nanti bos masuk xley relek2 dah .

Saturday, September 24, 2011

Awek Die Cun Giler !

Mula² aku nak gelak puas² hati .
hahahahahhaahhaahahahhahaahha .

Luahan perasaan member aku yang tak puas hati dengan jodoh .
Jodoh kah apa yang aku bakal persoalkan ?
Atau kita manusia yang mencari ?
Mengayat sampai t'sangkut kat butang baju .
Pasal ape t'sangkut kat butang baju ?
Sebab aku tengok pakwe-makwas sekarang neh bila amik gambo mesti b'pelok cam sakai .
betul tak betul ?
korang cube pandang kapel-kelapa yang berdekatan dengan korang karang² kalau korang keluo jenjalan .
betol ke tak ?

Kalau tak betol aku salah la 2 .
Tapi aku bukan nak buat fitnah sebab aku nampak memang sume cam 2 .

Member aku kata la .

Pakwe hensem . dapat awek . lansung tak lawo .
Makwe cun melecun . dapat pakwe . tak hensem lansung .

Kesimpulan die .

Jikalau kamu adalah perempuan :

Dapat pakwe hensem = kamu memang tak lawo .
Dapat pakwe tak hensem lansung = kamu memang lawo .

Kalau kamu adalah lelaki :

Dapat makwe lawo habis = kamu memang tak hensem .
Dapat makwe tak lawo = kamu memang hensem .

Arhhhhhh ! aku mesti kene cari yang sedang² je ni .
jenis yang pertengahan sudah .
Nanti tak ada la orang nak kata aku tak hensem .

Entri suke² dikala otak tengah berserabut gengan kerja ofis yang berlambak !
Tengok neh .
Kene siapkan semua neh tau !

 
Tak caye la 2 .

Tuesday, September 20, 2011

D'RemovE !

D'Remove .


Aku mulakan dengan senyum lebar .

D'remove daripada "friendlist" kat "Facebook" .
Aku cerita pasal "Facebook" sebab bende alah neh paling fames sekarang .

Sudah menjadi perkara biasa pada golongan muda mudi sekarang .
Alah , gaduh sikit-sikit "UNFRIEND" .
Anda "D'Remove" ?
Anda hanya perlu senyum .
Itu b'makna anda seorang yang hebat .
Orang yang m'remove anda je yang tak hebat .

Sebab-sebab mereka m'remove anda adalah b'kemungkinan besar anda t'lalu hensem/kacak/cantik/cun .
mesti lepas gaduh mereka tak dapat melupakan b'tapa hensemny/cantikny anda pabila tengah marah .

Anda yang tak pernah m'remove ?
Anda mmg orang yang hensem/cantik .
kah ! kah ! kah !

Allah menegaskan dalam firmanNya yang bermaksud:
Bertakwalah kamu kepada Allah dan perbaikilah keadaan perhubungan di antara kamu ,
serta taatlah kepada Allah dan RasulNya , jika betul kamu orang-orang yang beriman .
(Surah al-Anfal, ayat 1).

Ciri-ciri mukmin yang sejati ialah menghormati tetangganya ,
menyambungkan tali persaudaraan dan memiliki perhatinan terhadap penderitaan
yang dirasakan oleh saudaranya di sekitarnya .
(Hadis diriwayat oleh Bukhari).

Tuesday, September 13, 2011

Selamat Tinggal Sahabat !



Bulan yang paling teruk selepas cuti panjang .
Bila dah cuti panjang kerja pon jadi makin slow and steady


Ketidakcukupan tidur .
Ketiduran kat pejabatan .
Perkerjaan yang kebelambakan .


Masalah paling berat kat ofis adalah .
Ber"Facebookan"bukan-bukan .
Membuatkan kerja2 aku menjadi slow .


Jadi "Facebook" anda kehilangan seorg pengguna setia bulan ini .
Deactive Facebook .
Bubey !
Mereka akan merindui aku .
Facebook kate la .
hahahaha . macam-macam .




Selamat tinggal untuk sementara .
Salam !

Saturday, September 10, 2011

Opera Mini .





Hari yang agak tension la aku rasa .
Opera Mini aq dah xboley pakai .
Jadi nak on9 FB kat mane2 pown dah payah la .
Dulu dapat free je memanjang .

Bising budak2 Wap Chat Komuniti duk mencari trick baru .
M'harapkan member2 bagi trick baru gak neh baru senang nak on9 .

Menunggu !

MiLik SiaPa ?



Janganlah kau angkuh melaungkan.. .
Si dia kepunyaan mu ...
Atau kau kepunyaan si dia ...
Kerana hakikatnya.. .
Kita tidak pernah memiliki sesiapa...
Walau sekeping hati seorang insan...
Tidakkah kau sedar...
Hukum alam menyatakan.. .
Mencintai tidak semestinya memiliki?...
Manusia pandai berpura ...
Berlakon di pentas dunia...
Dan bertopeng menutup rahsia..
Tetapi hati...
Tidak pernah berdusta pada empunya...
Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...
Tidakkah kau sedar...
Mungkin si dia melafazkan.. .
Ungkapan cinta pada mu ...
Tetapi hati dan perasaannya. ..
Tidak pernah berniat begitu...
Dia hanya berselindung. ..
Di sebalik sejuta alasan...
Dan kau...
Begitu jujur dan setia mencintainya. .
Sehingga terlupa..
Hukum alam menyatakan..
Mencintai tidak bermakna memiliki..
Sesungguhnya. ..
"Aku tidak pernah memiliki diri mu..."
"Dan kau jua tidak memiliki diri ku."
Mengertilah. ..
Kita sebenarnya kepunyaan..
Yang Maha Esa...
Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...
Kecuali Dia...
Dia mengasihi hamba-Nya...
Dia memiliki hamba-Nya...
Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali.....

Sekian Sahaja Buatmu Sahabat !

Thursday, September 8, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME !

HAPPY BIRTHDAY TO ME !

D'lahirkan pada 7 september 1989 .
semalam 7 september 2011 .
Maka genaplah umur aku 22 tahun .

Aku b'syukur aq d'lahirkan dalam keluarga yang cukup sempurna .
Tiada tolak bandingnya dengan keluarga lain .
Setinggi p'hargaan kepada kedua ibu bapa aku kerana m'besarkan aku dalam keeadaan yang cukup sempurna .
Dan m'yediakan pendidikan kepada aku secukupnya .
sehinggalah aku menjadi seperti sekarang .

Dan aku perlu menjadi lebih kuat dalam merempuh segala dugaan dalam hidup .
Mulai sekarang aku perlu lebih b'usaha mencapai apa yang aku inginkan .

Moga perjalanan hidup aku lebih mudah selepas ini .

Wednesday, September 7, 2011

Apa Arti Cinta ?

salam ! selamat malam semua rakyat jelata .

~org neh xnk ltk name plk ble tnye soklan kt tagged~

B'dasarkan gambar d'atas tampa segam silu'ny aku ingin m'hurai apa itu cinta ?
maksud cinta ?
pengertian cinta?


Sebenar'ny aku bukan lah s'org yg arif sangat pasal bende ini .
sebab aku memang tak ada hati ataupun perasaan ingin b'cinta pada usia muda ini .
mak selalu b'kata2 ,kejarlah cita2 sebelum kejar cinta .
jadi aku pegang kata2 mak sy itu ,
Lalu aku m'jauhkan diri dari cinta .


cinta adalah seperti ais krem..mudah cair pabila ade unsur2 kepanasan..


Aku anggap cinta itu seperti aiskrim .
Aku selalu tengok orang yang b'cinta d'tepi jalan .
Gayanya seperti aiskrim .
Bila panas jew aiskrim itu akan cair .
Same juga dgn orang yg b'cinta ,
Bila hati terasa panas .
P'tlingkahan akan b'laku .
Mula2 b'debat mulut .
Lepas tu sesi pukul m'mukul dada mula b'laku apabila keadaan semakin panas .
Selaluny yg pukul2 dada 2 prempuan la .
Yang lelaki pulak dengan aksi yang macho biarkn saje teman wanitanya memukul dadanya .
Bajek die lekaki yg taf yg boley trima pukulan perempuan yang lemah itu.


Aku s'benarny geli tgk lelaki dan perempuan b'dua2an ,b'sama2an d'tempat lagi terbuka dan t'dedah .
Aku sebagai pemerhati ini m'dapat dosa free kerana tidak melarang atau menasihati .


Tidak ada apa2 lagi yang boley aku huraikan pasal cinta .
Sebab aku tak tau secara mendalam pasal cinta neh .
hahahaha..hamik ngko..tnye g soklan cm 2 kt aku .


coment dari p'coment kat status facebook aku :-

4 me love can be describe as sharing n caring 4 each other..and alwaz be together in easy n difficult time....n then trust among each other...

penuh dgn p'soalan malam ni .
bagi anda ape itu cinta???????

Tuesday, September 6, 2011

SayuNya Matamu !

Takdirkah itu ?

Aku tak sangka sekeping SMS menemukan kita .
Bukan SMS yang aku tuju pada dirimu .
Bukan juga SMS yg kau tuju padaku .
Tetapi SMS dari BOS aku .
Hari ini mata kita b'tentang walau hanya sedetik .

Aku hanya mampu memandang .
Tiada kata2 sapaan yg t'pncul dari mulutku untuk menegurmu .
Walaupun tubuh kita selisih ketika aku menaiki tangga .
Sesungguhnya aku belum cukup kuat untuk menyapa dirimu .
T'lalu banyak sejarah tentang kita .

Aku tak sangka hari ini .
Selepas aku mendengar khabar gembira tentang kebahagian dirimu .
Cincin yang t'sarung pada jari manismu bukanlah dariku .
Tapi aku gembira .
Moga kau gembira dengan pilihan mu .

Lemahnya aku ketika itu .
Pandangan mata mu xpernah aku lupa sejak dari dulu .

Dan kini pandangan mata s'Dia m'jadi pengubat duka d'hatiku .
Bukan pandangan matamu lagi .

Hari ini hari yang paling sukar dalam hidup aku .
SMS dari mu wahai BOS .
Cuti raya aku terganggu .
Masuk ofis pukul 2 petang , balik pukul 12 malam .
Memang malang nasib aku hari ni .

Xpe la BOS .
janji aku dapai capai matlamat aku 1703 .

Monday, September 5, 2011

Peristiwa semalam .

Peristiwa semalam .
Kisah b'tahun2 dahulu .
Perlukah d'ungkit b'ulang2 kali ?
Lagi-lagi berkenaan cinta zaman sekolah / cinta monyet .

Apa yang aku nak ceritakan hanyalah 10% dari hidup aq selebihny daripada kisah2 hidup member2 aku .
Biasa la kan aku neh pendengar setia .
Kisah member2 d'jadikan pengajaran untuk aku tempuh hidup yang panjang lagi ni .
Hehehe .

Aku rase tak perlu bila kita duduk 1meja bersama2 teman2 , sahabat2 or kawan2 lama kita ungkit akan sejarah mereka .
1 perkara yang paling sensitif ialah berkenaan awek masa sekolah .
Maybe mase sekolah kita belum betul2 boley b'fikir cara rasional .
Bila tengok mmber ada awek kite pon nak ada awek .
Pikiran budak2 yang xpernah nak kalah .
Selalu je nak lebih dari orang lain .

Cinta zaman sekolah lame mane la sangat boley tahan .
Setakat kat sekolah wat stok geli2 boley la .
Mmg la ada janji sehidup semati .
Tapi janji budak2 apa la sangat .
Pas abis sekolah abis la cerita kita .

Perkara yang paling sensitif bak kate member aq neh bila balik umah ada surat jemputan kawin dari awek mase sekolah .
Tyme raye pulak 2 buat majlis .
Panas je mate melihat .
Pecah perut aku gelak bila die cerita suma 2 .
Lepas 2 mase kat kenduri 2 kaw2 die kene bahan .
Lagi la panas hati .
Walaupun cerita zaman budak2 .
T'kesan gak kat diri die 2 .
Maklum r . Kat sekolah b'kepit hari2 kat kantin n lab .
Tiba2 naik pelamin dengan org lain .
Walaupon dah ada penganti yang lain kisah dulu sukar untuk d'hapuskan .

Bila b'temu dengan teman lama kisah dulu tak perlu lah d'ungkit kerna ia boley m'buatkan hati t'luka .

Dan aku masih b'ada dalam keadaan selamat .
Sebab aku tak pernah t'jebak dengan cinta moyet .

" Biarlah tak merasa ada awek stok geli2 , asalkan tak merana kemudian hari kena bahan dengan member2 b'kenaan kisah dulu "

pst :/: jangan pernah ungkit kisah lame teman2 jika kamu tak b'sedia untuk d'bahan pula kemudian hari .
Buat teman2 aku pon sama jugak . Kita tau sape kita . Kalau xsanggup jadi bahan jangan penah jadikan orang lain bahan kamu b'gelak ketawa . Hehe

sekian saja kisah semalam . 
Terima kasih sahabat .

Saturday, September 3, 2011

Bila lagi ? Dah ada calon ?

Sedey hati aku .
Bkn ape la kan .
Orang tua2 neh selalu je tanya soalan maut .
Bile cukup forum je mula r wat soal selidik .
Soalan yang aku paling benci sekali ' bila lagi ? ' .
Makan dalam 2 soalan .
Umo bru 22 pn belom cukup .
Dah sebok2 nak suruh kawin .

Kalau aku neh perempuan xpe la jugak nak tanye macam 2 .
Orang perempuan mmg die perlu risau la kalau masih solo lg .
Sebab mereke tunggu orang masuk minang je .

Neh aku laki .
Orang yg banyak tanggunjawab kot .

Bab awek2 neh mmg la xboley nak tunjuk .
Kan tiap taun asik tuko awek je kate aku neh playboy pulak .
Awek yang ada 2 simpan dulu kan duk tayang2 je ' BASI ' pulak .

Ibu2 ayah2 perlu tau .
Orang laki neh bukan la suke menunjuk cam kaum perempuan .
Hehehehe
Kaum perempuan mmg la sikit2 nak menunjuk .
Cam ' MAMI JARUM ' la gayany .
Hahahahaha .

Nanti dah ada calon yang betul2 sesuai untuk jadi ibu pada anak2 saya baru saya bawak jumpa anda semua ea ibu2 bapak2 makcik2 pakcik2 kaum kerabat saudara mara ok .

Ok tak ? Ok tak ? Ok tak !?

Sekian saja .
Terima kasih !

Friday, September 2, 2011

Bencinya lah !Bencinya lah !

tak ku sangka ,
tak ku duga ,

rupeny kejadian itu sampai k pengetahuan orang lain .
Kau ada ceritakan perkara sebenar ke pasal kejadian 2 ?
Atau kau sorokkan kesalahan kau dari pengetahuan orang lain ?

Jangan pernah burukkan nama aq .

Kau tak pernah cuba untuk betulkan keadaan .
Dan aku tak akan mulakanny .
Sebab bukan aku yg mulakan semua itu .
Aku hanyalah mengikut arus
yang kau cipta .
Aku xmampu nak melawan arus itu .

Semua terpulang pada kau .

Tp jangan pernah burukkan aku .
Kau takkan pernah terpikir apa yang aku mampu lakukan .

Kau perlu ingat itu !

Friday, August 26, 2011

JeJaK KitA 4

Sambungan daripada :

JeJaK KitA
JeJaK KitA 2
JeJaK KitA 3


..........ok makan cepat .
lepas 2 bukak beg kertas yg atas meja 2 .
ade bende untk awak .

saya harap awak suka hadiah saya bg 2 .
mesti awak lebih cantik nt .
saya xsuke tengok awak pakai sluo jeans ketat2 .
nampak makin kurus je .
bila pakai baju kurung baru nampak lagi jelita kan .
baru nampak lg sopan .
tak gitu .

saya nak awak pakai baju 2 esok .
esok bangun pagi2 tau sebab saya nak bawak awak g majlis kawen member saya .

asyik saya bawak awak g majlis kawen orang je kan .
kita neh bile pulak nak kawen ?
saya bukan ape la .
bajet untuk buat kad kawen 2 dah ade .
alah xmahal pown RM 1.50 sen je 1 keping .
kite jemput 500 orang baru RM 750 kos die .
tapi 2 la .
cume ade kos nak buat kad jemputan je .
dwet untuk hantaran belom cukup lg .

mak awak la ari 2 , die dah cakap awal2 .
anak dara dia kan ade degree .
tak kan la hantaran die sama dengan anak dara yang dk umah je tunggu org masuk meminang .
sy dah leh agak dah .
mesti mak awak nak sruh saya bayar semua pinjaman PTPTN awak 2 dengan duit hantaran nt .

xpe la awak .
tu ha makcik2 indon yang kat bawah pokok tu asyik jeling awak je .
awak pg la tolong die basuh pinggan .
tu salah satu cara nak jimatkan kos duit hangus mase kenduri nanti .
awak pg la tlong dieorg ea .
lepas awak siap basuh pinggan nati saya bgtau ea .


To Be Continue.......KliK Sini(Update)

Salam selamat hari raya .

Owner Buat sendiri

Ya Allah

Bulan Ramadhan yang mulia ini telah meninggalkan kami
Ampunkanlah dosa-dosa kami, sedekah kami & amalan yang telah kami lakukan
Berilah kami kesempatan untuk menyambut nikmat Ramadhan yang akan datang
Selamat Hari Raya Aidilfitri .

Ukhwah yang dibina bagai seutas tasbih
Ada awal  tiada penghujungnya
Dicipta untuk mengingati Yang Maha Esa
Demi mencari redhaNYA


Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin 




Terima kasih pada blogger yg tolong buat kad atas neh . nak tahu sapakah gerangan die ayat neh .hehehehe

Thursday, August 25, 2011

JeJak kiTa 3

sambungan .
JeJak KiTa 2

awak duduk elok2 ea .
jangan buas2 ea sy nak drive neh .

kite nak makan kat mana malam neh ?
fast food k cam ne neh wak ?

npe senyap je neh .
jawab la wak sy tnye neh .

alah . . pasal pe muke masam sangat 2 .
senyum la .
kan saya dah hadiahkan baju hujan baru kat awak .
k awak tak suke dengan pemberian saya 2 .
kecik at saya tau awak buat saya macam neh .

awak neh , manje sangat .
kan awak jugak yang suke warna biru .
saya belikan 2 untuk awak tau .

jadi kemana haluan kita neh ?
awak nak makan mane ?
k nak makan kat KFC je ?
ok la kite g makan kat sana ea .
malam neh sy belanja awak ea .
"selalu pown saya gak yg belanje "

saya nak isi minyak dulu .
awak amik beg kertas neh tuko baju .
buruk sangat dh muke pakai baju hujan 2 .
sebenarny kat blkn 2 ade je baju t'shirt ngan tudung .
saje je xnk bg awak dulu .
nak tengok awak pakai tak apa yang sy bagi kat awak .
hehehehe .

untuk sementara neh awak pakai baju 2 dulu ea .
same saiz je kan awak dengan ex gf sy dulu .

awak ddk kat meje belah luo 2 ea .
sy nak pg beli makanan neh .
tapi jangan gatal2 .
bile ade laki tegur awak awak buat mata juling ea .
lau awak xbuat sy cabut bulu mate awak 2 .
ingat 2 .

hurm .
cam kebulur je die neh kalau makan .
kentang 2 awak makan .
ayam 2 sy punye ea .
awak xleh makan banyak2 nt cepat gemuk .
lagi2 ayam yang banyak kolestrol 2 .

 ok makan cepat .
lepas 2 bukak beg kertas yg atas meja 2 .
ade bende untk awak .

to be continue.......KliK Sini(Update)

Wednesday, August 24, 2011

AlaSaN DiE !

kali neh post ringan2 je .
 
cite bulan pose .
hahahahaha .
mcm2 alsan .

Bila hri siang

d'tnye ~ segar je ri nie...pose k x ?
d'jwbny = eh ! eh ! eh ! msti r pose!

bila mlm m'jlma

b'tnye lg nie ~ lah . x g smyg traweh k ?
ni jwpn die = hihihihi . besa la . cuti . faham2 je la .

hehehe ~

Tuesday, August 23, 2011

JejaK kitA 2

 Sambungan JeJaK KitA

alah ~ jgn la pandang saya macam 2 .
segan la sy .
sy tau la awak marah tp jgn la bulatkan mata cm 2 .
td redup n manje je mata awak 2 .
skarang cube awak tengok cermin .
bulat mengalahkan heliza mata 2 .
salah saya k sebab bulu mata palsu awak t'cabut ?
tak kan ?
awak salahkan la chewgum 2 .
die yang melekat kat mata awak kan .
sy tolong buangkan je .
hehehehe .


pedih ek mate awak sampai awak nages ?
ok2 salah saya , awak jgn r nagis kuat2 nt pe org kate .
alah . senyum ~ senyum ~ senyum ~
ha ! kan comel 2 .


dah la 2 awak .
jom la kite naik atas .
dah nak magrib neh .
kan ayah awak marah pulak balik lewat2 .
dah la 2 duk kuis2 pasir .
meh sy tlong awak bangun "wah ! berat jugak budak neh ! nyesal pulak hulur tangan"
nape berat sangat awak ari ni ?
makan ape pg td ?
biasa x de la berat cm neh .
pe ? baju basah ea ? sebab 2 la berat ?
ok2 sy terima je alasan awak 2 .


" B'pimpin tangan menuju ke kereta "
" sebagai s'org lelaki yg gentleman la kan , sy pon bukakan pintu kete untk awak "


opssssss ! stop ! stop !
no ! no ! no ! no ! no !


awak jangan duduk dulu .
baju awak basah 2 .
jap ea sy buke bonet kot2 ade baju adik sy lupe amik .
td die pe shopping .
kejap ea wak , jangan duduk dulu .
nt basah seat kete neh .
sy baru je pg cuci pg td .


awak b'nasib baik la .
ada baju yg awak boley pakai .
awak amik beg kertas neh .
awak pg tuko baju kat tandas 2 dulu ea .
saya tungu awak kat cni ea .
cepat sikit , nt kan kite nk g makan pulak .


selepas 10 minit , bese la 2 pompuan tuko baju pon lame jugak .


Alah awak neh , buat muke masam pulak .
jangan la tarik muke cam 2 .
ok ape pakai baju hujan neh dr pakai baju basah 2 .
nt demam lak awak lau pakai baju basah .
seat kereta neh pown xde la basah kan.



naik la cepat . kite pg makan ea .


to be continue.......Klik sini(update)

JejaK kitA

 Rekaan semata2 , jalan cerita mengikut imaginasi penulis .
gambar2 yg t'tampal pada dinding/skrin anda hanyalah d'tampal selepas mendapat kebenaran dr owner .
terima kasih kepada yg sponsor gambar . 
hahahahahaha .



awak !

jejak kita
awak ingat tak hari 2 kita pergi jenjalan tp pntai???
bukan macam lagu jinbara 2"cinta pantai merdeka"
sebab lagu 2 tak m'ceritakan kisah kite pon !
tinggi sangat nk kne panjat gunung jerai , tak sngup sy !

kite sambung pasal detim td ea ,
sedang kita main baling bola pasir(bajek cm main bola salji r)
tibe2 je pasir halus dan mulus masuk lam mate awak ,
cian kat awak kan ,
cepat2 terjun dalam air nak ilangkn pasir kat dalam mata awak 2 .

tapi pasir 2 degil macam awak gak kan .
masa 2 saya tengok mata awak dah merah .
saya pon ada rasa belas kasihan b'campur sedikit simpati kat awak mase 2 .
tp dalam hati sy kate "padan dengan muke 2" gatal sangat nak main baling2 pasir .

saya xsampai hati tau biarkan awak gosok mata cm 2 sampai merah2 .
saya pon nak tlong tiup pasir 2 .
mane tau berkat tiupan kasih sayang saya pasir 2 keluar kan .
saya baru tiup satu kali .
tiba2 chewgum sy tersembul .
melekat kat bulu mata awak .
mase 2 saya dah tak tahu nak cakap ape .
saya cume mampu senyum .

lepas 2 saya pon cuba buang chewgum 2 .
sekali dengan bulu mata awak t'cabut .
dah rosak kan bulu mata palsu awak 2 .
huhuhu .
xpe2 sy janji sy akan belikan bulu mata warna hijau kat awak .
awak jangan risau ea .

to be continue . . . . Klik Sini(update)

Monday, August 22, 2011

PePataH PujAnGGa..HeK..


Burung-burung berterbangan 
Angin pagi bertiupan 
Sang suria mula memancar 
Menyinari alam yang indah  

Insan di dunia mula tersedar 
Sehari lagi umur meningkat 
Yang dah pergi akan di ganti 
Yang masih hidup terus berbakti...  

Jangan takut pada mati 
Jika beriman yang suci 
Kubur bukan perhentian rohani 
Tapi perhentian jasmani  

Wahai insan-insan beriman 
Inilah pepatah pujangga 
Kata yang telah diberikan 
Dari insan bijaksana  

Mari insan kita semua 
Menadah tangan pada Yang Esa 
Memohon doa pada Ilahi 
Agar selamat hidup dan mati...