Tuesday, September 20, 2011

D'RemovE !

D'Remove .


Aku mulakan dengan senyum lebar .

D'remove daripada "friendlist" kat "Facebook" .
Aku cerita pasal "Facebook" sebab bende alah neh paling fames sekarang .

Sudah menjadi perkara biasa pada golongan muda mudi sekarang .
Alah , gaduh sikit-sikit "UNFRIEND" .
Anda "D'Remove" ?
Anda hanya perlu senyum .
Itu b'makna anda seorang yang hebat .
Orang yang m'remove anda je yang tak hebat .

Sebab-sebab mereka m'remove anda adalah b'kemungkinan besar anda t'lalu hensem/kacak/cantik/cun .
mesti lepas gaduh mereka tak dapat melupakan b'tapa hensemny/cantikny anda pabila tengah marah .

Anda yang tak pernah m'remove ?
Anda mmg orang yang hensem/cantik .
kah ! kah ! kah !

Allah menegaskan dalam firmanNya yang bermaksud:
Bertakwalah kamu kepada Allah dan perbaikilah keadaan perhubungan di antara kamu ,
serta taatlah kepada Allah dan RasulNya , jika betul kamu orang-orang yang beriman .
(Surah al-Anfal, ayat 1).

Ciri-ciri mukmin yang sejati ialah menghormati tetangganya ,
menyambungkan tali persaudaraan dan memiliki perhatinan terhadap penderitaan
yang dirasakan oleh saudaranya di sekitarnya .
(Hadis diriwayat oleh Bukhari).

23 AnDA KaTE???:

RinsyaRyc said...

<<nak remove orang tapi tak smpai hati..

http://bulatmata.blogspot.com/

eyqa amin said...

mak aih......
lol!
=D

Jue said...

Aku pnah diremove slps org tu mbuat 'onar' di wall aku. Sndri yg malu smpi deactivate fb =)

dill said...

jarang remove sbb mmg cuba berhati2 sblm approve sape2 yang request.

dill.

mielajasmin said...

sape plop yg unfren ngn mu ni..
ramai bebenor :)

Hanie_Dew said...

talian hayat tak boel pakai sebab memsaing ada hayat sendiri. hehehe..

~Nana 귀여운~ said...

saya hebat lah sebab saya me'remove orang..haha

Miz Novexx said...

saya penah kena remove tapi dengan budak yang saya sendiri tak penah kenal... hahah

Syakirah said...

skrg nih sket2 nak remove kan...sy pon kena blok & remove ngan org...itu bemakna sy termasuk dlm kategori kacak/hensem/jelita/cantik....(maaf,statement syok sendiri bak kata P.M kita...)

nub said...

pernah jugak remove. setelah aku kenalpasti mereka itu betoi2 betoi fakers. hadeyhh

HanNis SaNia said...

hehehe penah berlaku jgk... gado sikit punya hal dekat opis.. dia da block !

My MiRa said...

hye mira bace entry awak..and this time to visit mereka2 yang follow mira...tq ya sebb pernh follow mira..follow you back

khairul said...

singgah sini lepas terok kena hacked

EnciK AxixOu said...

weh cik RinsyaRyc remove je..remove je..hahahaha....

EnciK AxixOu said...

sory cik eyqa amin sy xfaham coment anda..

EnciK AxixOu said...

cik Jue mmg patut pown..org xde adab mmg patut kene buang..haha

EnciK AxixOu said...

btl la 2 cik dill sy xpernah remove org n xpernah app yg xkenal..haha

EnciK AxixOu said...

untk pengetahuan mu la mielajasmin aq adalah seperti yg aq sebut 2..hahahaha...bijop kn..kah3

EnciK AxixOu said...

ye k cik Hanie_Dew . ish2..xbest lnsung

EnciK AxixOu said...

msti anda org yg cm saya ckp 2 kn cik ~Nana 귀여운~ . haha .org yg xbest..kah2..

EnciK AxixOu said...

patut Miz Novexx xpayah app senang..haha

EnciK AxixOu said...

lau cm 2 bro nub . mmg boley d'kecualikn la..mmg perlu remove org cm 2..haha

EnciK AxixOu said...

cian ny kat cik HanNis SaNia . naseb x 1 rumah..