Wednesday, September 7, 2011

Apa Arti Cinta ?

salam ! selamat malam semua rakyat jelata .

~org neh xnk ltk name plk ble tnye soklan kt tagged~

B'dasarkan gambar d'atas tampa segam silu'ny aku ingin m'hurai apa itu cinta ?
maksud cinta ?
pengertian cinta?


Sebenar'ny aku bukan lah s'org yg arif sangat pasal bende ini .
sebab aku memang tak ada hati ataupun perasaan ingin b'cinta pada usia muda ini .
mak selalu b'kata2 ,kejarlah cita2 sebelum kejar cinta .
jadi aku pegang kata2 mak sy itu ,
Lalu aku m'jauhkan diri dari cinta .


cinta adalah seperti ais krem..mudah cair pabila ade unsur2 kepanasan..


Aku anggap cinta itu seperti aiskrim .
Aku selalu tengok orang yang b'cinta d'tepi jalan .
Gayanya seperti aiskrim .
Bila panas jew aiskrim itu akan cair .
Same juga dgn orang yg b'cinta ,
Bila hati terasa panas .
P'tlingkahan akan b'laku .
Mula2 b'debat mulut .
Lepas tu sesi pukul m'mukul dada mula b'laku apabila keadaan semakin panas .
Selaluny yg pukul2 dada 2 prempuan la .
Yang lelaki pulak dengan aksi yang macho biarkn saje teman wanitanya memukul dadanya .
Bajek die lekaki yg taf yg boley trima pukulan perempuan yang lemah itu.


Aku s'benarny geli tgk lelaki dan perempuan b'dua2an ,b'sama2an d'tempat lagi terbuka dan t'dedah .
Aku sebagai pemerhati ini m'dapat dosa free kerana tidak melarang atau menasihati .


Tidak ada apa2 lagi yang boley aku huraikan pasal cinta .
Sebab aku tak tau secara mendalam pasal cinta neh .
hahahaha..hamik ngko..tnye g soklan cm 2 kt aku .


coment dari p'coment kat status facebook aku :-

4 me love can be describe as sharing n caring 4 each other..and alwaz be together in easy n difficult time....n then trust among each other...

penuh dgn p'soalan malam ni .
bagi anda ape itu cinta???????

15 AnDA KaTE???:

ShErA said...

cinta? tak pernah alami... tapi cinta itu suci... cuma zaman sekarang ni manusia seringkali merosakkan kesucian cinta itu... apapun, cinta selepas ijab dan kabul tetap yang terbaik...

dill said...

cinta ilahi membawa ke syurga :)

dill.

Fiqa. said...

yg part pukul pukul dada tu kelakar kot. ngehngehngeh.

Ieyda Achieda said...

dr cintaa ! <3

eyqa amin said...

cinta itu buta dan menbutakan....
;)

Yana Farinha said...

cinta itu subjektif... it depends on how people handle it..;)
nice entry..;) i foloooo ~~ hee

syrupmasin said...

cinta itu buta..haha..ewah-ewah :D

Finaz Jaafar said...

cinta is all about understanding, being there for each other, caring bla bla bla bla..mls dah nk senaraikan..hehehehe

cinta itu boleh diumpamakan makan sambal belacan..walau pedas hingga mengalir airmata masih mau dimakan jua =)

Cintailah Allah, Rasul dan keluarga serta diri sendiri dahulu..**cewahh~

aleen aiden said...

benda2 subjektif mcm nih payah nak describe lebih2.hu3

Miszyuyu said...

main nape ni

Ct Aja said...

Bercinta selepas kawin lagi baik sbnrnye kan.. kalau bercinta sblm mngejar cita2= gagal, kalau mengejar cita2 smbil cinta, nanti kecewa...

anamizu said...

cinta ibarat kentut..
makin ditahan,makin nak keluar..keh3

muhamad hanif said...

wahahha,

aku lagi tak reti pasal benda ni.

lalalalallala.

Adylia Qarissa said...

yang bab pukul dada tu tak leh blah..cam kelakar jer..hahahaaa...macam drama melayu..kalau dkna bukan setakat pukul dada, terus tikam jer..heheheee

nub said...

hahak. buat masa laa gua buta cinta.


*girlss, please teach me...

kahkah