Tuesday, January 17, 2012

Kerja Buat !

Kerja Luar punye .
Bukan Projek ofis .

Bagi yang tengah study 2 mesti kate :
" Best la dah kerja "
" Best la dapt pegan duit sendiri "
Best itu la Best ini la , DLL . .

Dieorang tak tau ada kerja yang best ade kerja yang tension ade jugak yang boring .

Tak apa la belalang , nanti kau kerja kau tau la .
" Lain padang lain belalang "

Tengok gambo Bawah neh .
 Rumah yang orang tu nak buat .
Bapak besar nye .
Orang dah kaya kan . mesti nak umah besar macam kereta jugak .
Tapi yang aku betul² kagum dia bahasa diri "Aku" dan "mung" je .
Rilek je orang die .
Kaya tapi tak sombong .

 Gambo 3D sesaje je yang orang lain buat bukan aku buat .
Yang aku buat terlalu sulit untuk d'tayang .
Kah ! Kah ! Kah !

Dan tengok gambar bawah pulak .


Dan bawah neh gambar tapak rumah tu dan kereta die .
Perhhhhhhh . . . . . Porsche Magnum Kereta Pok din .
 Yang putih tu Proton persona je . 
 Orang kaya yang tak sombong ,
Biasa orang yang macam neh kaya atas usaha sendiri .
Bukan kaya warisi harta keturunan .
Dia tak sombong dan tahu hormat orang lain 
sebab die pernah rasa perit kehidupan sebelum die senang .
 " Bukan senang nak senang , Tak susah nak susah . "

#jadikan dia sebagai idola . kita mampu merubah masa depan kita !

28 AnDA KaTE???:

Farehah Dekya said...

btol dh orr .. hebat abg jijo ! tukang tgok ke gane ??

Hanie Dew said...

waahh..dia suka rumah jenis tradisional ke. besar gila tpak rumah tu.

kaya hasil usaha sendiri mmg tahu menghormati org lain sbb dia pun mula dr bawah. rezekinya pun diberkati.

Cik Nurul said...

wah, memang respect orang yang mcm tu : walaupun kaya, still hormat orang sekelilingnya.. tak ramai orang yang macam tu kan? tabik r!! ^^

~normal lah tu, tension2 keje.. wuwuwu

daya said...

ooo, kerja dengan arkitek ye. :)

cik Kartun said...

susah nak jumpe org yg berharta x s0mbong..
bertuah klu jmpe org yg brhrta lagi berbudi bhsa :)

mielajasmin said...

wah dia! pesona mu ke? hehe

ahsfantasy24 said...

minta plan satu, nak dirikan rumah !
hehe seronok belajar, takut nak tempul
alam pekerjaan :)

Original CikTeddy said...

die kaya tp x sombong..mesti Allah rahmatkan die..amin :)

teha said...

kan bagus kalu rmai org kaye baek cam die tu..

si kiut lavender said...

wah porsche..klaz kau pok din..:D

kaya dgn usaha sendri itu yg buat 'dia' lebih faham dgn erti kesusahan..

El-Janna said...

jarang sekali jumpa org sprti ini^^

HeNRieTTa JoSe said...

Wah....besarnye rumah dia.....sronokkan kalu jumpa orang kaya xsombong...kdg kdg orang yg xberapa nak kaya lebih sombong dari orang yang kaya raya....

fiezah91 said...

org yg pernah rasa susah dlm hidup memang jarang nak sombong dan lupa diri

EnciK AxixOu said...

@Farehah Dekya tukang gali lubang je

EnciK AxixOu said...

@Hanie Dew sume ats designer . xmemilih sngt die 2 . payah nk jmpe jenis neh kn.

EnciK AxixOu said...

@Cik Nurul nanti anda dah kaya jgn sombong2 ea . nt sy x respek awk . hahaha

EnciK AxixOu said...

@daya yup . arkitek dalam masa yang sama adalah developer.

EnciK AxixOu said...

@cik Kartun dengan kite2 boley tumpang.hahaha

EnciK AxixOu said...

@mielajasmin 2 je termampu . haha

EnciK AxixOu said...

@ahsfantasy24 nak bayar r . hahahah

EnciK AxixOu said...

@Original CikTeddy muge murah rezeki dia dn sy . heee

EnciK AxixOu said...

@teha tol 2 . lagi2 yg suke bersedekah . hee

EnciK AxixOu said...

@si kiut lavender hamboi ayat die . hahah . betul kate anda 2

EnciK AxixOu said...

@El-Janna orng cm neh bnyk , cme kte je x berpeluang nk jmpe . hehehe

EnciK AxixOu said...

@HeNRieTTa JoSe betul gak kata anda 2.heee

EnciK AxixOu said...

@fiezah91 kalau nak mendaki sampai k puncak pown kita mesti mula dari lereng bukit kan ., heee

~Nana BamBam~ said...

dah siap mesti cantik kan? hehe

EnciK AxixOu said...

@~Nana BamBam~ saya akan pastikan.hehehe