Saturday, December 15, 2012

Aku Tak Percaya !



Assalamualaikum wb....

Saya tak percaya makanan menyenyangkan....
Saya tak percaya rokok boleh sebabkan orang sakit....
Saya tak percaya syaitan boleh menyesatkan...
Saya tak percaya ubat menyembuhkan....
Saya tak percaya racun boleh membunuh...
Saya tak percaya kata-kata doktor.... apa lagi kalau doktor kafir..
Saya tak percaya kata-kata ahli sains.... apa lagi kalau ahli sains kafir...
Saya tak percaya kata-kata orang....
Saya tak percaya apa yang saya nampak....
Saya tak percaya apa yang saya dengar...
Saya tak percaya apa di sepan mata...
Saya tak percaya apa dibelakang kepala...

Saya hanya percaya LA I LA HA IL LAL LAH, MUHAMMAD DAR RASU LUL LAH...
Saya hanya percaya LA I LA HA IL LAL LAH, WAH DA HU LA SYA RI KAL LAH...
Saya hanya percaya LA HAU LA WA LA QU WA TA IL LA BIL LA HIL 'ALIYIL 'AZIM..
Saya hanya percaya KUN FA YA KUN...
Saya hanya percaya ALLAH HU AHAD
Saya hanya percaya ALLAH HUS SO MAD
Saya hanya percaya LAM YA LID WA LAM YU LAD
Saya hanya percaya WA LAM YA KUL LA HU KU FU AN AHAD....

Keyakinan saya hanya pada janji Allah... FA MAI YA' MAL MIS QA, LA ZAR RA TIN KHAI ROY YA ROH, WA MAI YA' MAL MIS QA LA ZAR RA TIN, SYAR ROY YA ROH...

Lu mau percaya apa, lu mau yakin apa, lu jawablah dengan lu punya tuhan nanti...

Sunday, December 9, 2012

Twitter baru buat

Salam selamat malam sahabat ,

Aku baru je buat Twitter ari ni .
ia adalah ibarat sekeping "background hitam"
dan akulah yang akan mencorakkannya nanti,
wakakakaka 


 tak macam facebook aku yang dh penuh dengan coretan,
xkira elok atau tak..semua bende dah ada kat situ.
ngeeeeeeeeeee
aku harap twitter ni xakan jadi macam facebook yg entah ape2 aku conteng kat wall dia.
hahahhahahaha

budak baru belajo ape la yang dia tau kan .
kosong lagi xde conteng2 lagi.
harap ade la yg menconteng nt..
 hehehehehe 
 jom kita kawan kat twitter pulak.
blog jarang sangat dh main.
bz ngan keje..
huhuhuh
nak tulis panjang2 pon xlarat nak pikir.
otak dh berkarat.
tapi harap² hati ni tak kotor/penuh dengan titik² hitam la hendaknya.
jadi sudi²kan lah ia sahabat sekalian....

selamat malam jom tengok . . . . . . . . 
"HARIMAU MALAYA vs GAJAH PUTIH "